Instagram Hikayelerini en yüksek potansiyeliyle mi kullanmak istiyorsunuz? Hikayelerinizi daha tutarlı ve ilgi çekici olması gerek.

 

Instagram’ı farklı sokaklara sahip bir mahalle olarak düşünebiliriz: Feed, Stories, IGTV ve Instagram Live.

 

Her gün yarım milyardan fazla insan Instagram hikayeleri tüketmekte. Bu büyük bir kitle ve hâlâ büyüyor.

 

Instagram’ı açtığınızda en üste Hikayeler’i koyar. İzlediğiniz bir hesap, bir hikaye oluşturduğunda en sık izledikleriniz gibi Hikayeler bölümünün önünde görünür. Pek çok kullanıcı, yalnızca durumu tamamen öngören Hikayeler’de takılıyor. Ancak, hikayenizin insanlar kaydırdıkça sayfanın tepesinde olması, izlemese bile, markanızın aklınızda tutulması için harika bir fırsat.

 

Yine de pek çok işletme ve pazarlamacı henüz bunun farkında değil ve Hikaye oluşturmakla uğraşmıyor oysa bir an önce başlaması gerekiyor. İnsanlar hikayeleri tüketir, çünkü gerçek, ham, orijinal görsel içeriğin olduğu yer burasıdır. Hikaye oluşturucuları o kadar yüksek düzeyde küratörlük yapıyor ki, insanlar içerik oluşturucularla iletişime geçmeyi ve hikayelerle daha yakından bağlantı kurmayı seviyor.

 

Benzer şekilde, hikayeler trafiği tekrar yayın akışına da götürebilir, böylece Hikayeler’de göründüğünde algoritmayı yenebilir veya en azından ilginizi artırabilirsiniz. Hikayeler ayrıca Keşfet sekmesinde bulunmanız için size daha fazla fırsat sunar. Yani henüz orada değilseniz, olmalısınız.

 

Sadece Hikaye Paylaşmış Olmak İçin Hikaye Oluşturmayın!

 

Sadece “hikaye yapan” çok fazla hesap görüyoruz, çünkü yapılacak iş basit; ve Instagram onları anında yaratmayı çok kolaylaştırdı. Bu da genellikle işletme hesaplarının biyografilerinde verdikleri bilgilerle alakasız rastgele içerikli öyküler oluşmasına neden olur.

 

Bir Instagram hesabı oluşturduğunuzda, amacı ile oluşturun. İş için buradaysanız ve biyografi kısmında kim olduğunuzu, ne yaptığınızı, neden yaptığınızı belirtiyorsanız, insanlar bu hedefi, paylaştığınız görselleri ve bulunduğunuz sektörü temel alarak sizi takip etmeye karar verir.

 

Hikayenizde çok fazla rastgele içerik varsa ve bağlantı koparsa, izleyicilerinizin güvenini kaybedersiniz. Sizi bir nedenden dolayı takip ettiler bu yüzden hikayeniz yayında paylaştığınız şeyle uyumlu olmalı.

 

Bir hikaye klibi yayınlamadan önce, izleyicileriniz adına içinde ne olduğunu düşünmeniz konusunda kendinizi zorlamalısınız. Hizmet etmeye çalıştığınız kişi, çekmeye çalıştığınız müşteri için neler var? Eğer onlar için değerli bir şey sunmak istemiyorsanız – sadece egoya hizmet ediyorsa – o zaman paylaşmayın.

 

Takipçinizin sizden öğrenmek istediği şeyleri sunuyor olduğunuzdan emin olmak için, her klipte yapmanız gerekenlerin bir kontrol listesini yapmanızı öneririm. Eğer eğlenceli olursa tamam; sıkıcı olmak zorunda değilsin. Sadece marka olun, işiniz için ne anlama geliyorsa. Bunu yapmanıza izin veren pek çok özellik var.

 

Bir sonraki yazıda bu özellikleri ele alacağım..

Paylaş: