Zaman değişiyor. Her geçen gün daha fazla insan kendi kendinin patronu olmayı ve kendi geleceğinden sorumlu olmayı düşünüyor. İnternet bu hedefi hiç olmadığı kadar erişilebilir kılıyor. İşte tam da bu noktada e-ticaretin başarıya ulaşabilmek için heyecan verici bir yol olduğunu söylemem gerek.
Yine de, gelir elde etmek için yeterince iyi bir e-ticaret işine nasıl başlanacağını tam olarak bilmek çok zor olabilir. Bu alanda gözden geçirilmesi gereken çok fazla bilgi var, bu nedenle kendi e-ticaret iş planınızı geliştirirken kaynaklarınızı önceliklendirmek için bir eylem planı oluşturmak gerekir.
Bu yazıda, e-ticaret pazarlaması gibi konulara efektif ve dürüst bir yaklaşım sunmak ve başarılı bir mağaza açmak isteyenler için gerekli olan diğer ipuçlarının yanı sıra ürün tedariğiyle ilgili bilgi vermeye ve e-ticaret dünyasında ilk adımlarınızı atmanız için gereken her şeyi sentezlemeye çalışacağım.
Başarılı Bir E-Ticaret Girişimi Nasıl Başlatılır?
Başarılı olacak bir e-ticaret işini nasıl başlatacağınızı sorduğunuzda, muhtemelen ilk olarak akla şu faktörler geliyor:
- Harika bir web sitesi tasarımı
- Birinci sınıf müşteri desteği
- Yüksek kaliteli ürün görüntüleri
- Benzersiz satış önermesi
Haklısınız. Bu düşünce süreci çok mantıklı geliyor. Başarılı olmak için mükemmel müşteri desteği sağlamalısınız. İnsanların sizden satın almasını istiyorsanız, çekici ve güvenilir bir web sitesine de ihtiyacınız var.
Ancak, bir e-ticaret işini harika yapan, birlikte çalışan bu şeylerin bir birleşimi olduğunu unutmayın. Bu faktörler, bir e-ticaret mağazasını 0’dan 1’e değil, 1’den 10’a çıkarır.
İlk kez başlayan girişimciler genellikle en önemli şeyleri gözden kaçırıyorlar ve günlerini sadece bir ay sonra kapatmak için mükemmel bir online mağaza yaparak geçiriyorlar. Oysa iş planınızın merkezinde yer alması gereken; mağazanızın gerçekte ne sağladığı, satışlar yani e-ticaret olmalıdır.
E-ticaret pazarlaması yoluyla mağazanıza trafik getirme çabaları satış getirecek ve satışlar size daha fazla trafik getirecektir. Aynı şekilde, sitenizde alışveriş yapanlara büyük müşteri desteği vermeden önce ve markanızın benzersiz sloganına karar vermeden önce satış yapmanız gerekiyor.
Satış yapamıyorsanız, daha başlamadan bitirdiniz.
E-Ticaret Ürünlerini Bulma
E-ticaret dünyasında tamamen yeniyseniz, tam olarak neyi satmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Aslında, bu konuda sıkışıp kalmak, insanların kendi e-ticaret işlerini kurmaktan neden vazgeçtiklerinin en önemli nedenidir. Gerçekte, mağazalarda veya Amazon gibi popüler e-ticaret sitelerinde bulmak için modaya uygun bir ürün seti veya niş tanımlamakta stratejik olmalısınız. Bu nedenle genel rotaya girip kitap veya mücevher satmayı tercih etmek büyük olasılıkla bir çıkmaza neden olacaktır. Bu talepleri karşılayan çok sayıda büyük oyuncu var zaten.
Bunun yerine, belirli bir kitleye hitap eden daha belirli öğelere gitmek isteyeceksiniz. Mağazanızda satmak isteyebileceğiniz potansiyel ürünlerin bir listesini yaparak başlamanızı öneririz. Sizin, arkadaşlarınızın, iş arkadaşlarınızın veya ailenizin ilgi duyacağı şeyleri düşünün. Ayrıca, ne satılacağı hakkında daha fazla bilgi almak için Pinterest, Etsy ve hatta Instagram gibi sosyal medya&satış sitelerini keşfedin.
Bakmaya başladığınızda her yerde gerçekten ilham var ve Google trendlerinde onları arayarak ürün fikirlerinizi iyi olup olmadığını her zaman doğrulayabilirsiniz. Neyin satılacağına karar vermeyle ilgili daha ayrıntılı bilgi için bu adım adım kılavuza göz atın.

Bu noktada, ürünlerinizi tam olarak nasıl temin edeceğinizi ve dropshipping işleminin e-ticaret iş planınız için uygun bir seçenek olarak kullanıp kulanamayacağınızı da merak ediyor olabilirsiniz.
Dropshipping, girişimciler arasında gittikçe popüler hale gelen bir iş modelidir çünkü; önemli ölçüde daha düşük yatırım maliyetlerine sahiptir. Genellikle tedarikçileri bulmanızı ve stoğu talep etmenizi gerektiren daha geleneksel e-ticaret iş modellerine göre daha düşük bir risk alternatifidir.
Diğer Küçük Çevrimiçi İşletmelerin Araştırılması …….(yazının devamına bir sonraki blog paylaşımımda ulaşabilirsiniz)